WIE is De Gitaarmakelaar?

Wie is de gitaarmakelaar? Ik ben Vincent Niers. Een communicatief vaardige introvert met ruim 20 jaar ervaring in marketing, communicatie en sales. Ik ben gepassioneerd door de magie van (live) muziek en hoe spanning daaromheen opgebouwd kan worden. Op mijn 8e ging ik na een jaar blokfluitles op gitaarles bij zuster Bettina. Maar hield dat na een jaar voor gezien. Dat lag met de kennis van nu meer aan de Psalmen die ik moest spelen dan aan het instrument. Aan het eind van de middelbare school en begin van mijn studietijd speelde ik met een aantal vrienden in de fictieve band D’raan, waarmee we door Europa trokken.

Met kerst 2000 kreeg ik van mijn vrouw na die gitaarloze jaren voor het eerst weer een echte fysieke akoestische gitaar. Na eerst zelf uitzoeken uiteindelijk toch weer op les gegaan. En inmiddels na 19 jaar kan ik aardig spelen. Regelmatig speel ik met bandjes mee.
Ondertussen heb ik ook een aardige collectie elektrische en akoestische gitaren verzameld. Geen vintage spullen, oudste gitaar is uit 1983, maar wel kwalitatief hoogwaardige exemplaren die heerlijk spelen.

Al een aardige tijd liep ik met het idee rond om iets met muziekbusiness en gitaren te gaan doen. Ik heb inmiddels een opleiding gevolgd aan het SAE Institute in Amsterdam over de zakelijke kant van muziek en ben ik deze site gestart.

Met de gitaarmakelaar wil ik er voor zorgen dat jij de gitaar vindt waar je naar op zoek bent, of je helpen met de verkoop van de gitaar die niet meer bij je past. Naast de aan- en verkoop van gitaren bied ik als gitaarmakelaar ook nog een aantal diensten aan gitaristen of artiesten. Als ervaren marketeer van verschillende producten en diensten kan ik je helpen met zowel online als offline marketing voor jou als gitarist/artiest of band.

Heb je een vraag voor me, vul dan het contactformulier in of stuur een WhatsApp via de groene knop.

DE GITAARMAKELAAR
Dat klinkt toch goed!

Logo De Gitaarmakelaar
Vincent De Gitaarmakelaar

Wil je weten wat jouw gitaar waard is?

Ga direct naar het taxatieformulier:

Handige sites voor gitaristen

Hieronder staan een aantal van mijn favoriete gitaarlinks en tools:

  • Guitar Chord Chart and Tabs: Songtive
  • Site herkent automatisch de akkoorden van het audiosignaal en synchroniseert deze met de muziek: Chordify
  • Voor het snel opzoeken van tabs en chords. Natuurlijk wel nog je eigen muziekkennis en theorie gebruiken, want deze site is zeker niet foutloos!: Ultimate Guitar
  • Find new ideas on your instrument. Kies een scale, zet wat akkoorden achter elkaar en improviseer of oefen je scales: Wise Guitar
  • Een paar handige tools om zelf muziek te analyseren. O.a. een interval calculator, een scale calculator, : Musictheory.net en Chord.rocks en FaChords
    In deze YouTube tutorial wordt uitgelegd hoe je deze tools kunt gebruiken: How to learn guitar properly.
  • Zelf even geen inspiratie? Laat deze generator dan een progressie van 4 akkoorden genereren: ChordChord.com

Mijn favoriete YouTube kanalen

Als je gitaar wilt leren spelen, is mijn advies altijd om les te nemen. En ook les te blijven volgen als je het inmiddels al kunt. Daarnaast zijn er op YouTube ontelbare kanalen van gitaristen waar je veel van kunt leren. Hieronder enkele van mijn favorieten in willekeurige volgorde: